Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 33

Thread: Missing signature when posting to the mobile site

  1. #1
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Missing signature when posting to the mobile site

    When I post to the mobile site, it seems like my signature is missing. Am I imagining that?

  2. #2
    Mando-Accumulator Jim Garber's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Westchester, NY
    Posts
    26,265

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Unless things have changed recently, Scott told me there was no mobile site, or it had been abandoned some time ago. However, I did notice recently that when I click on email links to this site with my phone I do get sent to the old mobile site which looks like the screenshot below. Then I have to log in each time. This is a new development.

    Click image for larger version. 

Name:	image.png 
Views:	133 
Size:	227.5 KB 
ID:	142376
    Jim

    My Stream on Soundcloud
    Facebook
    19th Century Tunes
    Playing lately:
    1923 Gibson A2 black snakehead -- '83 Flatiron A5-2 -- Brentrup A4C -- 1915 Frank Merwin Ashley violin -- Huss & Dalton DS -- 1939 Gibson L-00 -- 1936 Epiphone Deluxe -- 1928 Gibson L-5 -- 1937 Gibson L-Century -- ca. 1890s Fairbanks Senator Banjo -- ca. 1923 Vega Style M tenor banjo -- ca. 1920 Weymann Style 25 Mandolin-Banjo -- National RM-1

  3. #3
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    It was my understanding the the mobile app was abandoned.

    The "mobile site" I see on my phone looks like your screenshot.

    I also have to frequently log in when using my phone but that is a seemingly different issue.

  4. #4
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    The first post to this thread was performed with my phone after clicking the full site link at the bottom of the site

    This and the previous post were also done on my phone when using the "mobile site".

  5. #5
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Now, I have clicked the full site link.

    I see the full site layout and a checkbox labelled "show your signature" below this textbox.

    - - - Updated - - -

    Voila, the full site posts show my signature. Mobile site posts do not.

  6. #6
    Mando-Accumulator Jim Garber's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Westchester, NY
    Posts
    26,265

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    The odd thing is that I had this same problem some months ago but then it seemed to resolve and I would get to the full site and not have to log on each time. All of a sudden I only get the mobile site when linked from my emails. Maybe there is some redirect from the mobile site. I don't know if Scott and crew are planning to develop a real mobile site or not but maybe it would be good to disable this old one for the time being?

    You may be correct that the logon problem might be a separate issue.
    Jim

    My Stream on Soundcloud
    Facebook
    19th Century Tunes
    Playing lately:
    1923 Gibson A2 black snakehead -- '83 Flatiron A5-2 -- Brentrup A4C -- 1915 Frank Merwin Ashley violin -- Huss & Dalton DS -- 1939 Gibson L-00 -- 1936 Epiphone Deluxe -- 1928 Gibson L-5 -- 1937 Gibson L-Century -- ca. 1890s Fairbanks Senator Banjo -- ca. 1923 Vega Style M tenor banjo -- ca. 1920 Weymann Style 25 Mandolin-Banjo -- National RM-1

  7. #7
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    The mobile site/layout is a lot easier to read on my phone. Viewing the full site on my phone requires lots of zooming and scrolling.

  8. #8
    Site founder Scott Tichenor's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Lawrence, KS
    Posts
    5,217
    Blog Entries
    103

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    We no longer support Forum Runner software. I never said we don't have a mobile version. We've always had a mobile version. Just like the full desk-top version if you click the "Remember Me" upon logging in on the mobile version you'll stay logged in. At the very bottom of both the full desk-top version and the mobile version there are links to switch between the two versions. Signatures are not part of the mobile version and this is fairly normal operation for any site. Few mobile versions of software have every single feature of the desk-top version. Yelp, amazon and eBay don't do it, neither do we.

    Jim, you posted a version of the mobile above, not logged in. There is not under development or new development. Its been like this for many years now.

  9. #9
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Scott, when I switch to the full site layout, I do not see a link to switch back to the mobile site.

  10. #10
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Also, the remember me button does not keep me logged in like it does on my laptop. This is a different issue. Should I start a new thread.

    Thanks for answering the mobile site signature question.

  11. #11
    Site founder Scott Tichenor's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Lawrence, KS
    Posts
    5,217
    Blog Entries
    103

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Quote Originally Posted by BrianWilliam View Post
    Scott, when I switch to the full site layout, I do not see a link to switch back to the mobile site.
    The link to the mobile version from the desk-top is at the very bottom, left side, pull-down menu. See attached screen shot with pull-down menu circled in red. Select Default Mobile Style.

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_5699.jpg 
Views:	102 
Size:	190.5 KB 
ID:	142379

    As far as not staying logged in that'd be an issue on your phone. If you're on an iPhone I'd suggest going into Settings > Safari > Block Cookies > then make sure Allow from Websites I Visit. If it's set to Always Block then your phone will do that. The only reason for not staying logged in is because the phone is either blocking the cookie or not storing it. If you're on some other device I don't have access to those settings.

  12. The Following 2 Users Say Thank You to Scott Tichenor For This Useful Post:


  13. #12
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Ah! Thanks for the clue to the drop down!

    - - - Updated - - -

    My phone is set to block cookies from third parties and advertisers.

  14. #13
    Site founder Scott Tichenor's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Lawrence, KS
    Posts
    5,217
    Blog Entries
    103

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Quote Originally Posted by BrianWilliam View Post
    Ah! Thanks for the clue to the drop down!

    - - - Updated - - -

    My phone is set to block cookies from third parties and advertisers.
    Cookies are misunderstood. They do more than just spy on us .

    They'll keep you logged in if you check the Remember Me and allow them on your phone.

  15. #14
    Mando-Accumulator Jim Garber's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Westchester, NY
    Posts
    26,265

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Quote Originally Posted by Scott Tichenor View Post
    We no longer support Forum Runner software. I never said we don't have a mobile version. We've always had a mobile version. Just like the full desk-top version if you click the "Remember Me" upon logging in on the mobile version you'll stay logged in. At the very bottom of both the full desk-top version and the mobile version there are links to switch between the two versions. Signatures are not part of the mobile version and this is fairly normal operation for any site. Few mobile versions of software have every single feature of the desk-top version. Yelp, amazon and eBay don't do it, neither do we.

    Jim, you posted a version of the mobile above, not logged in. There is not under development or new development. Its been like this for many years now.
    OK. Pardon my ignorance, but what is Forum Runner software and what, if anything, does it have to do with the mobile version?

    Quote Originally Posted by Scott Tichenor View Post
    As far as not staying logged in that'd be an issue on your phone. If you're on an iPhone I'd suggest going into Settings > Safari > Block Cookies > then make sure Allow from Websites I Visit. If it's set to Always Block then your phone will do that. The only reason for not staying logged in is because the phone is either blocking the cookie or not storing it. If you're on some other device I don't have access to those settings.
    I actually had it set to allow all sites but changed it to Allow from Websites I Visit. I just checked and logged into the mobile version with remember button checked and then went back to my emails and opened the site twice and each time it opened to the mobile version and I had to log in again.

    The strange thing is that until recently the links in the emails for subscribed threads opened into the full site and retained the log in. I don't have any real problem with the mobile site as long as it works.
    Last edited by Jim Garber; Jan-04-2016 at 12:12pm.
    Jim

    My Stream on Soundcloud
    Facebook
    19th Century Tunes
    Playing lately:
    1923 Gibson A2 black snakehead -- '83 Flatiron A5-2 -- Brentrup A4C -- 1915 Frank Merwin Ashley violin -- Huss & Dalton DS -- 1939 Gibson L-00 -- 1936 Epiphone Deluxe -- 1928 Gibson L-5 -- 1937 Gibson L-Century -- ca. 1890s Fairbanks Senator Banjo -- ca. 1923 Vega Style M tenor banjo -- ca. 1920 Weymann Style 25 Mandolin-Banjo -- National RM-1

  16. #15
    Site founder Scott Tichenor's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Lawrence, KS
    Posts
    5,217
    Blog Entries
    103

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    OK, think I'm seeing the problem. There seems to be confusion between two separate items here and what they are being called.

    There was a Mandolin Cafe "app" accessible through the iTunes Store that was developed by a former member and which has not been maintained for several years. I don't even have it installed--I don't recommend anyone does, but quite a few people like some of the other features so we've left it as is. It does link to news feeds on the forum. I believe this is the confusion over saying something has been deleted, but it has little or nothing to do with the Forum really. Nothing was deleted, we just don't recommend the app's use. The app is not the mobile Forum style. They're unrelated.

    The Forum has a mobile "style" so when you access the Forum you see only features meant for the Forum over an iPhone or similar device. This has been in place for years, but I can't vouch for iPhone or other mobile device issues. I have occasional issues with my own phone but they usually resolve. There are no new developments or changes to the software for several years now. We have thousand of people using it and it does work and does maintain logins. If anyone is having issues staying logged in then those are related to issues or settings on your phone.

  17. #16
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Scott, it seems like when posting via the mobile site (not app), my signature shows up some times but not always.

    Example: I posted all of my entires in the following thread via the mobile site: http://www.mandolincafe.com/forum/sh...ringer-PMP3000

  18. #17
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Quote Originally Posted by BrianWilliam View Post
    Scott, it seems like when posting via the mobile site (not app), my signature shows up some times but not always.

    Example: I posted all of my entires in the following thread via the mobile site: http://www.mandolincafe.com/forum/sh...ringer-PMP3000
    Perhaps sigs are displayed when I quote and reply?

    - - - Updated - - -

    Heh, nope

  19. #18
    Be Wild Zach Wilson's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Kent, Washington
    Posts
    711

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    I've noticed that my signature will not show up unless I "Go Advanced" and select to use it while using the mobile site. Try that.
    Bottles and cans just clap your hands.

    Weber Yellowstone F
    Red Valley EM
    The Loar LM170

  20. #19
    Site founder Scott Tichenor's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Lawrence, KS
    Posts
    5,217
    Blog Entries
    103

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Brian has a signature set but it's not showing up. All of his settings look correct. I've run a fix I hope will take care of it but he needs to post again to see if that corrects the issue. I was mistaken about something: signatures do show up on the mobile site. Guess I should use it more!

  21. #20
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Test post!

  22. #21
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Another test post from my mobile

    - - - Updated - - -

    Test post from my mobile using the full site layout

  23. #22
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Back to mobile layout

  24. #23
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Log out/in test

  25. #24
    Guest
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Redmond, WA
    Posts
    187
    Blog Entries
    1

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    I've noticed the same thing, seems to coincide with recent changes. For clarity, I see the sigs of others on mobile, but my sig doesn't show.

    Edit: like it doesn't show now. And editing doesn't give the "advanced" options, so I can't go check the dig checkbox.

  26. #25
    Gummy Bears and Scotch BrianWilliam's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Summit County Colorado
    Posts
    1,010

    Default Re: Missing signature when posting to the mobile site

    Safari settings update

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •